שיווק ברשתות חברתיות הפך לכלי חיוני עבור עסקים מכל הגדלים בשנים האחרונות. אך כמה בעצם עולה לנהל נוכחות דיגיטלית אפקטיבית? במאמר זה נסקור את הגורמים המשפיעים על מחיר ניהול סושיאל, טווחי מחירים נפוצים בשוק והשיקולים שחשוב להביא בחשבון בבחירת הפתרון המתאים לעסק שלכם.
רכיבי התמחור העיקריים בניהול סושיאל
ישנם מספר פרמטרים מרכזיים שקובעים את עלות השירות שתקבלו ממומחה או סוכנות סושיאל מדיה. ראשית, יש לבחון את ההיקף והתדירות של הפעילות הנדרשת בכל אחת מהפלטפורמות הרלוונטיות לקהל היעד שלכם, כמו גם את סוגי התוכן שיהיה צורך לייצר.
עלויות פרסום בפלטפורמות שונות
מחירי הפרסום משתנים בין הרשתות החברתיות השונות כמו פייסבוק, אינסטגרם, טיקטוק או לינקדאין. לרוב מדובר במודל תשלום על בסיס מכרז (PPC) כאשר אתם מתחרים מול מפרסמים אחרים על מיקום וחשיפה. ככל שהקהל שאתם מנסים להשיג מבוקש יותר על ידי מתחרים, כך גם תעלה הקליק הממוצעת שתשלמו עבורו. חברת ניהול סושיאל יכול לסייע לכם לנהל ביעילות את תקציב הפרסום שלכם לפי יעדים שתגדירו.
תמחור לפי שעות מול חבילות חודשיות
מודל התמחור הנפוץ בקרב פרילנסרים הוא תעריף שעתי, בעוד סוכנויות רבות מציעות חבילות שירות חודשיות הכוללות היקף מוגדר מראש של משימות ופרויקטים. כל אחת מהאופציות מתאימה למצבים שונים – תמחור לפי שעה מאפשר גמישות רבה יותר בהיקף ההתקשרות והתאמה לצרכים משתנים, בעוד חבילה חודשית מספקת יציבות ואחידות לאורך זמן ויכולה להוזיל עלויות ככל שמשך ההתקשרות ארוך יותר. גם לצורת התמחור יש השפעה על המחיר הסופי שתקבלו, כאשר התשלום עבור שעות בדרך כלל יקר יותר מאשר עבור משימות קבועות מוגדרות מראש.
השפעת גודל העסק וצרכיו על המחיר
ככל שהעסק גדול ומבוסס יותר, לרוב יהיו לו דרישות מורכבות יותר מניהול הסושיאל מבחינת כמות התכנים, קהלי היעד, היקף הפרסום וכו' וכך מחיר ניהול סושיאל יגדל בהתאם. חברות שרוצות לבנות מערך שיווק דיגיטלי רציני ומקיף, הכולל גם שילוב של סושיאל עם כלים כמו SEO, פרסום ממומן, שיווק במייל וכד', יצטרכו להקצות לכך תקציב הולם בהתאם ולוודא שנותן השירות מסוגל לספק מענה ברמה שכזו.
מנגד, עסקים קטנים או כאלו שנמצאים בתחילת דרכם, יוכלו לרוב להסתפק בהיקף צנוע יותר של שירותים בעלות נמוכה יותר, שתתמקד בהקמת ותחזוקת ערוצים סושיאל בסיסיים. חשוב לציין כי לפעמים דווקא עסק קטן שמתחיל לבנות את הנוכחות שלו מאפס, יצטרך השקעה ראשונית משמעותית יותר ליצירת תשתית ראשונית של עמודים, אסטרטגיה ותוכן איכותי שייתן לו נקודת זינוק טובה בפלטפורמות הרלוונטיות, ואז מחיר ניהול סושיאל יראה אפילו גדול מדי.
טווח מחירים לניהול סושיאל לעסקים
לאחר שסקרנו את הגורמים העיקריים שמשפיעים על מחיר ניהול סושיאל, נראה מה טווחי המחירים הנפוצים בשוק עבור סוגים שונים של עסקים:
עסקים קטנים ובינוניים
עבור עסקים קטנים ובינוניים, טווח המחירים הממוצע לניהול סושיאל מתחיל בסביבות 3,000 עד 5,000 ₪ בחודש עבור היקף בסיסי של שירותים. הדבר יכלול בדרך כלל הקמה וניהול של 2-3 פלטפורמות, עם תדירות של כ-3-4 פוסטים בשבוע בכל ערוץ. היקף שירותים זה טוב להתחלה ומתאים לעסקים שפועלים בעיקר ברמה המקומית או האזורית. עם זאת, כדאי לתקצב סכום נוסף לקמפיינים ממומנים שיגדילו את החשיפה, בהיקף של לפחות 500-1,000 ₪ בחודש בכל פלטפורמה.
מותגים גדולים וחברות
מי שמעוניין בקמפיינים שיווקיים רחבי היקף ובניית מותג יצטרכו להשקיע בסושיאל 12,000 עד 15,000 ₪ ומעלה מדי חודש עבור חבילות שירות מקיפות. תקציב כזה יכסה ניהול מספר רב יותר של ערוצים דיגיטליים, כתיבת תכנים ייעודיים, קידום ממומן, יצירת קמפיינים יצירתיים, שילוב וידאו ואנימציה, ניטור ואנליטיקה שוטפים ועוד. עבור מיתוגים שפונים לקהלי יעד נרחבים ומגוונים התמחור עשוי להגיע גם לעשרות אלפי שקלים בחודש.
סטארטאפים וחברות הזנק
הצרכים של סטארטאפים ייחודיים כי הם מתמודדים עם תקציב מוגבל יחסית אבל עדיין צריכים לייצר באז משמעותי בזמן קצר כדי לבנות מאפס קהילה ומודעות למותג הצעיר. לכן הם צריכים להשקיע בניהול סושיאל בחוכמה ולמנף אותו בצורה אסטרטגית שתשיג עבורם את התוצאות הנדרשות. עבור סטארטאפים טווח מחיר ניהול סושיאל של חברת יחסי ציבור הייטק וטכנולוגיה מקצועית הוא כ-8,000 עד 10,000 ₪ בחודש, כאשר סכום זה יכוון בעיקר לעיצוב קריאייטיב ייחודי, שיתופי פעולה ממומנים עם משפיענים ומכפילי חשיפה כמו כתבות וסקירות מוצר שיחוללו באז רחב לעסק.
האם שיווק ברשתות חברתיות משתלם?
בואו נענה על שאלת המיליון דולר – האם כל ההשקעה הזו בשירותי ניהול סושיאל בכלל משתלמת ומייצרת ערך לעסק? או במילים אחרות האם מחיר ניהול סושיאל גבוה שווה את זה? התשובה היא – תלוי איך עושים את זה ואיך מודדים הצלחה.
חשוב מאוד להגדיר מראש מה הם היעדים של הפעילות שלכם ברשתות החברתיות ואז לעקוב ולמדוד את הביצועים לפי קריטריונים כמותיים כמו חשיפה, מעורבות (תגובות, לייקים ושיתופים), המרות, מכירות ועוד. בדיקה שוטפת של הנתונים בכלי אנליטיקה תאפשר לכם לזהות מה עובד טוב ומה פחות, ולבצע התאמות ושיפורים בהתאם.
חישוב ה-ROI יאפשר לכם להעריך כמה הכנסות או תועלות נוספות הצלחתם להניב מול העלות הכוללת של ההשקעה. ככלל, תוכלו לראות אם השגתם תשואה חיובית כבר בטווח של 3-6 חודשים מתחילת הפעילות השיווקית. תהליך בחינה תקופתי של הפעילות ברשתות יבטיח שמנהלי השיווק יוכלו גם להסביר להנהלה בצורה ברורה מדוע השקעה בפלטפורמות הסושיאל חשובה ומשתלמת לאורך זמן, כחלק בלתי נפרד מהאסטרטגיה המותגית הרחבה יותר. שיווק דיגיטלי אפקטיבי כמעט בלתי אפשרי ללא נוכחות ברשתות, שנמצאות בצמיחה מתמדת ומושכות קהלים נרחבים.
עם זאת השיווק ברשתות חייב להשתלב בצורה הרמונית ואחידה בכל ערוצי התקשורת של החברה – החל מהאתר הרשמי, דרך פרסום במדיה, אירועים, נקודות מכירה פיזיות ועד למוצר עצמו. מסרים סותרים מבלבלים לקוחות ומערערים את האמון במותג. לעומת זאת, חוויית משתמש חיובית ואחידה מחזקת את הקשר ארוך הטווח עם הצרכנים ומעודדת רכישות חוזרות.
סיכום
ככל שתשכילו לתכנן ולהוציא לפועל תוכנית שיווקית מקיפה ומשולבת שכוללת את כל הערוצים הרלוונטיים, ובפרט את הסושיאל שמהותי כל כך להצלחה כיום – כך תשיגו תוצאות טובות יותר בטווח הארוך מהמשאבים שהשקעתם בתהליך. בשורה התחתונה, עם הליווי הנכון, לשיווק דיגיטלי ברשתות חברתיות יש פוטנציאל לקדם כמעט כל עסק בכל תחום למחוזות חדשים של צמיחה ולכן מחיר ניהול סושיאל שווה את זה בהחלט.