מעבר למגורים במדינה אחרת בעקבות העבודה שלכם בבניית אתרים ותכנות הוא אתגר לא פשוט, במיוחד כאשר מדובר במעבר יחד עם חיית המחמד האהובה שלנו. יחד עם זאת, בעזרת תכנון נכון והיערכות מוקדמת, ניתן לבצע רילוקיישן עם כלב בצורה חלקה ונוחה עבור בעל הכלב וגם עבור הכלב עצמו. במדריך זה נסקור את הנושאים החשובים שיש לתת עליהם את הדעת כאשר עומדים בפני הטסת כלב לחו"ל במסגרת רילוקיישן.
הכנות לקראת טיסה ורילוקיישן עם כלב
על מנת שהכלב יוכל לטוס ולהיכנס למדינת היעד, יש להצטייד במגוון אישורים ומסמכים וטרינריים. הדרישות המדויקות משתנות בין מדינות, אך ברוב המקרים יידרש דרכון בינלאומי לכלב הכולל פירוט של החיסונים שקיבל, שבב אלקטרוני לזיהוי, בדיקת נוגדנים לכלבת ולעיתים גם אישור בריאות מיוחד. חשוב להתחיל בהכנת המסמכים מספיק זמן מראש, מאחר והם עשויים להימשך מספר חודשים. חברות המספקות שירותי הטסה לכלבים, דוגמת Dogfly – דוגפליי, יכולות לסייע בהשגת כל המסמכים הדרושים.
נוסף על כך, יש לרכוש כלוב הטסה תקני עבור הכלב. גודל הכלוב חייב להתאים למידות הכלב, כך שיהיה מספיק מקום לכלב לעמוד, לשכב ולהסתובב בנוחות. מומלץ לרכוש את כלוב ההטסה כמה שיותר מוקדם כדי לאפשר לכלב להתרגל אליו, למשל על ידי האכלה בתוך הכלוב והנחת צעצועים אהובים. ככל שהכלב יהיה יותר רגיל לכלוב, כך יהיה לו קל ונוח יותר במהלך הטיסה.
רצוי גם לבחור בטיסות ידידותיות לבעלי חיים הממריאות ונוחתות בשעות הערב או הלילה, אז הטמפרטורות יותר נוחות והשדות פחות עמוסים. כמו כן, מומלץ להימנע מטיסות בעונות השיא של החום או הקור העז. יש לתת עדיפות לטיסות ישירות, ואם אין אפשרות כזו, יש לדאוג לחניית ביניים ארוכה מספיק כדי להוציא את הכלב להתרעננות. תכנון נכון של הטיסה יכול להקל משמעותית על הכלב.
טיפים לטיסה נוחה ובטוחה עבור הכלב
הכנת הכלב מבחינה פיזית ונפשית
לפני הטיסה חשוב להרגיל את הכלב לשהות בכלוב לפרקי זמן הולכים וגדלים, תוך יצירת חוויה חיובית עם הרבה פינוקים. בנוסף, מומלץ לתרגל עם הכלב הליכה על רצפות חלקות, דומות לאלו שבשדה התעופה, ולהרגילו לרעשים חזקים. מבחינה פיזית, רצוי להקפיד על מתן מזון איכותי ועל פעילות גופנית מספקת. יש לוודא שהכלב מחוסן ועבר טיפול נגד פרעושים וקרציות. לבסוף, מספר ימים לפני הטיסה כדאי לבקש מהווטרינר תרופות להרגעה למקרה הצורך.
התנהלות נכונה ביום הטיסה
ביום הטיסה יש להשכים קום ולתת לכלב הזדמנות להתרוקן היטב לפני ההגעה לשדה. לא מומלץ להאכיל את הכלב סמוך לטיסה, אך חשוב לדאוג שיהיה לו תמיד מים זמינים. יש לפרוס בתוך כלוב ההטסה מגבת או שמיכה עם ריח מוכר של הבית. אפשר גם לשים צעצוע אהוב ואוכל שיספיק לכל משך הטיסה. יש לנהוג בכלב ברוגע ובנועם לכל אורך התהליך, משום שהוא קולט וסופג את רגשותינו ומושפע מהם.
התמודדות עם האתגרים לאחר ההגעה ליעד
- דגשים לתקופת הסגר לכלבים (במידת הצורך): בהתאם לדרישות הרגולציה במדינה אליה מגיעים, לעיתים הכלב נדרש לעבור תקופת סגר בהסגר ייעודי לבעלי חיים או בבית הבעלים. יש לברר את הפרטים מראש ולהיערך בהתאם – סידור מקום מתאים, שמיכות ואוכל מועדף, צעצועים שיעסיקו את הכלב וכו'. בתקופה זו צריך לתת לכלב תשומת לב מוגברת ולדאוג שירגיש בטוח ושמח.
- סיוע לכלב בהסתגלות למקום המגורים החדש: כלבים מתקשרים מאוד לסביבתם המוכרת, ולכן רילוקיישן עם כלב ומעבר דירה עלול להיות מלחיץ ומבלבל עבורם. חשוב לתת לכלב זמן להסתגל, לחקור את סביבתו החדשה ולסמן אותה כשלו. מומלץ להקפיד על שמירת שגרת הטיולים והארוחות הרגילה, להציב את מיטתו ואת קערות המזון והמים שלו במקומות קבועים ולהקדיש לו הרבה זמן איכות. ככל שהכלב יחוש יותר ביטחון ויציבות, כך יקל עליו להסתגל למקום החדש.
- איתור שירותים וטרינריים ופנסיונים מומלצים: כחלק מההיערכות לחיים אחרי רילוקיישן עם כלב במקום החדש, רצוי לברר מראש על שירותים וטרינריים מומלצים באזור המגורים. כדאי לקחת המלצות מבעלי כלבים מקומיים או מפורומים רלוונטיים ברשת, ואף לקבוע ביקור ראשוני להיכרות עם הווטרינר. בדומה, מומלץ לאתר פנסיון איכותי שיוכל לספק מענה במקרה הצורך. חשוב לוודא שלפנסיון יש רישיון עסק, תנאי אחזקה הולמים וצוות אוהב כלבים ובעל ניסיון.
- המלצות לגבי ביטוח בריאות לכלב בחו"ל: כדאי מאוד לרכוש לכלב ביטוח בריאות שיהיה תקף בחו"ל. הביטוח יכול לחסוך אלפי דולרים במקרה של בעיות רפואיות או תאונות, מה גם שבחו"ל העלויות הווטרינריות לרוב גבוהות בהרבה מאשר בארץ. יש לבדוק שהפוליסה מכסה טיפולים שגרתיים כמו חיסונים, וגם מקרי חירום, מחלות כרוניות, ניתוחים ותרופות. כמו כן, רצוי לוודא שסכום הביטוח וגבולות הכיסוי מספיק גבוהים. ביטוח בריאות טוב ומקיף לכלב יכול להוות רשת ביטחון חשובה ולספק שקט נפשי לבעלים.
לסיכום
רילוקיישן עם כלב דורש הכנה מוקדמת והיערכות נכונה מבחינה בירוקרטית, לוגיסטית ורגשית. יחד עם זאת, כשעושים זאת נכון ובהתחשבות בצרכיו של הכלב, אפשר לצלוח את האתגר הזה בהצלחה. הכי חשוב הוא לתת לכלב המון אהבה ותשומת לב, ולהקדיש את הזמן הדרוש ללוות אותו בסבלנות לאורך כל התהליך.