כמו שאומרים, חיפוש עבודה הוא עבודה בפני עצמה. מה היא אם כך, הדרך המומלצת לעשות את ה"עבודה" החיונית הזו ביעילות? אלה כמה דרכים בולטות לחפש משרות בהייטק:
בעזרת מומחי השמה
כיוון אחד שימוש במיוחד, הוא הסתייעות במומחי השמה. אלה יכולים להיות מומחים לתחום שלכם, במסגרת חברת השמה כללית. אלה יכולים להיות גם מומחים שעובדים באופן ממוקד יותר. למשל, חברה שמתמחה בגיוס עובדים להייטק או מומחה השמה עצמאי (הד האנטר) שמתמחה בתחומי הייטק ספציפיים. באתר חברת דיאלוג למשל, תמצאו גם מידע על מה שהחברה מציעה כמומחית בהשמה להייטק וגם מודעות דרושים רלוונטיות. בהתייעצות עם מומחים כאלה, אתם עשויים לגלות שיש להם ערכים מוספים מיוחדים, שיסייעו לכם יותר מאשר חיפוש עבודה לבד. למשל, היותם מעודכנים בהתפתחויות העדכניות ביותר, בשוק העבודה שבו אתם מחפשים משרה.
אצל חברים
שיטת "חבר מביא חבר" לגיוס עובדים, בולטת מאוד בהייטק בשנים האחרונות. לכן, כדאי תמיד לקחת אותה בחשבון. בגישה זו, מקום העבודה הפוטנציאלי מקבל עליך המלצה ומידע מחבר שעובד שם וזה הוא יתרון עבור המעסיק. מצידך, הדבר מאפשר לקבל מידע ישיר ופנימי ממקור שאמין לגביך, על מקום העבודה עצמו ואפילו על המשרה.
ברשתות החברתיות
ברשתות החברתיות השונות, ניתן למצוא פעמים רבות ערוצי עזר לחיפוש עבודה. בפייסבוק ישנן קבוצות רבות בהן מעלים הודעות על חיפוש עובדים. היתרון הגדול בכך, הוא שבעקבות חיפוש סבלני ניתן לעתים למצוא קבוצות שעוסקות ממש בנישות ספציפיות של עבודה. כך, נחשפים ישירות למציעי עבודה, בזמן אמת. כיוון נוסף חשוב ביותר היא רשת לינקדאין. ייחודה, בכך שהיא רשת מקצועית מעיקרה. חשוב להדגיש, שפעילות בלינקדאין שונה למדי מפעילות בפייסבוק. שימוש יעיל בה מבחינת חיפוש עבודה, דורש למעשה שתשקיעו בה הרבה לפני התחלת החיפוש, ביצירת פרופיל איכותי ובעיקר בטיפוח רשת קשרים.
בלוחות דרושים
כמובן, ערוץ נוסף לחיפוש עבודה הם לוחות הדרושים למיניהם. זה הואט אמצעי וותיק, שכיום בולט מאוד ברשת האינטרנט. אלה יכולים להיות אתרי דרושים שכוללים תתי תחומים רלוונטיים, אתרים שמתמקדים ספציפית בהייטק או כאלה שמתמקדים אפילו בתחום ההייטק הספציפי שלכם.
עוד אלטרנטיבות
ישנן עוד כמה אלטרנטיבות למחפשי העבודה בהייטק. למרות שהן פחות בולטות, בתהליך חיפוש עבודה חשוב "להפוך כל אבן". לכן, כדאי לנסות גם כיוונים אלה. חברות ספציפיות עשויות להציג באתרן מודעות דרושים ולעתים גם בעמודי הפייסבוק או הלינקדאין שלהן. כמו כן, ירידי תעסוקה עשויים לסייע ולהפגיש אתכם ישירות עם מעסיקים פוטנציאליים. אם אתם מתכננים הכשרה כלשהי או נמצאים במהלכה, זכרו שגופי הכשרה שונים מציעים סיוע לבוגרים במציאת עבודה.
לסיכום
אלה הם ערוצי חיפוש העבודה הראשיים בהייטק. מעבר להם, מומלץ לחשוב בראש פתוח, כי ייתכן שזמינים בתחומי התמחותכם ערוצים שימושיים נוספים.