אתרי אינטרנט משמשים כיום לרוב, ככלי עסקי חשוב למדי. אחד מהיבטי התשתית המרכזיים שמשפיעים על תפקודם, אם לא המרכזי ביותר, הוא השרת שעליו הם מאוחסנים. מה חשוב לדעת, לגבי בחירתו?

שרת וירטואלי שכור

שרת וירטואלי הוא מבחינת מי שמשתמש בו שרת רגיל לכל דבר. בפועל, מדובר במעין הדמיה של שרת עם מפרט מבוקש, דוגמת מערכת הפעלה מסוימת וסט תוכנות תשתית. מאחורי הקלעים, ישנו שרת פיזי שעשוי להיות עם מפרט שונה מאוד, כולל מערכת הפעלה אחרת. שימוש בשרת וירטואלי יעזור לכם לשפר ביצועים ויספק גמישות ניהול גבוהה. שכירתו היא דרך נפוצה מאוד לאחסן אתר עסקי, כאשר התשלום בה הוא לפי היקף השימוש בשירות. זו היא גישה שמתאימה לרוב העסקים.

שרת וירטואלי מסוג VPS

VPS (או Virtual Private Server) הוא הכינוי לסוג השרת הוירטואלי הנפוץ ביותר בשירותי השכרה מסוג זה. חברה שמשכירה שרתים אלה, מפעילה "חוות שרתים" – מתקן שמוקדש ובנוי במיוחד למטרה זו. על כל אחד משרתיה הפיזיים, ירוצו במקביל כמה וכמה שרתי VPS. בכל שרת VPS ישתמש לקוח אחר של החברה, כאשר פעילותם נפרדת לגמרי – כאילו מדובר בשרתים פיזיים נפרדים. כל לקוח מקבל גישה דרך האינטרנט לניהול השרת והוא יכול להתייחס אליו מאותו הרגע, כאל חלק בלתי נפרד ממערך המחשוב העסקי שלו.

מהו שרת האחסון האידיאלי בשביל האתר שלכם

שרת מסוג VDS

VDS – ראשי התיבות של Virtual Dedicated Server, הוא ואריאציה על נושא השרתים הוירטואליים. בגרסה זו

יש מעין VPS, אשר מוקדשים לו מראש משאבים מוגדרים. כל השרתים הוירטואליים מסוג VPS חולקים באותם משאבים מוגבלים של השרת הפיזי. כתוצאה מכך, ייתכנו מצבים שבהם לחלקם יש דרישות משאבים גבוהות יותר ממה שזמין באותו הרגע. במצב רגיל, לא יהיה לכך מענה. אם רוכשים שרת וירטואלי מסוג VDS לעומת זאת,

מקבלים הבטחת משאבים מוגדרים, כפי שהלקוח הגדיר מראש.

שרת פנימי בעסק

מעבר לאפשרות של שרתים מושכרים, שהיא הנפוצה ביותר כיום כפי הנראה, יש עוד אפשרות "קלאסית": שימוש בשרת פנימי בעסק. אפשרות זו, מתאימה לעסקים שיש להם את הציוד וכח האדם המתאימים או לכאלה שיש להם את הנכונות והתקציב להשקיע בכך. הדבר יספק לעסק יותר שליטה, מה שעשוי להיות משמעותי לעתים, למשל בהיבטי אבטחה ופרטיות. בשירות שכירת שרתים, מה שקורה מאחורי הקלעים לא בהכרח משמעותי ללקוח. לדוגמא, מהיבט סוג מדיית האחסון שעליה האתר מאוחסן. אם היא תתקלקל – זה עניינו של הספק לטפל בזה, באופן ששקוף ללקוח. בשונה מכך, לגבי שרת פנימי, העסק שולט ישירות בכל הפרטים הטכניים. הוא זה שיקבל החלטות, דוגמת שימוש במדיות אחסון מודרניות מסוג SDD (Solid State Drives).

היבט הביצועים

בכל מקרה, לגבי איזה שרת שלא בוחרים, הוא חייב לענות על רמת הביצועים שתידרש עבור האתר. זמינות מספקת של האתר ומהירויות טעינה סבירות של העמודים השונים שלו, חיוניים לתפקוד סביר מול הלקוחות. כמו כן, הם משפיעים גם על דירוג האתר במנועי החיפוש וכתוצאה מכך, גם על התועלת השיווקית. את רמת הזמינות והביצועים, אפשר להבטיח לבד אם מדובר בשרת פנימי בעסק. כאשר משתמשים בשרת חיצוני (שרת שכור), הביצועים מוגדרים במסגרת התחייבות הספק (SLA – Service Level Agreement) ובהתאם לחבילה שרוכשים.

לסיכום

כפי שהראנו, בחירת שרת מתאים לאחסון האתר כרוכה בשיקולים טכניים ועסקיים שונים. סך הכל, לרוב לא מדובר בשיקולים רבים מאוד, אבל חיוני לטפל בהם יסודית.