פלטפורמות חינמיות לבניית אתרים

בניית אתרים בעזרת פלטפורמה חינמית, היא אפשרות שרבים יישקלו, במיוחד עסקים קטנים דלי תקציב. עד כמה כיוון זה כדאי? מהם היתרונות שלו ומהם החסרונות?

 

פתוח או סגור?

פלטפורמות בקוד פתוח, מספקות יותר אפשרויות התאמה אישית. מאחר שקהילת הקוד הפתוח משתפת פיתוחים בין חבריה, תהיינה גם מגוון הרחבות זמינות לפלטפורמה, שכבר נכתבו ונבדקו על ידי רבים. קוד פתוח גם מקדם אי-תלות בספק כזה או אחר. מאחר שאינספור אנשים עוברים על קוד זה, הוא גם נוטה להשתפר עם הזמן והבאגים שבו מוכרים וניתן להיזהר מהם.

מה כלול?

כמובן, מה שמוצע בחינם, מגיע לרוב עם פחות תכונות מובנות ושירותים משלימים, ביחס למה שמוצע בתשלום. ישנם גם מוצרים מסחריים שמוצעים חינם בגרסה בסיסית פשוטה, עם אפשרויות הרחבה בתשלום.

השלכות תדמיתיות

אם השימוש בכלי חינמי כולל הצגת פרסומות, זה יהיה מצב שלרוב פוסל אותו על הסף, מבחינת עסקים שרוצים לשדר תדמית איכותית ורצינית. כך גם במקרה שבו הכלי מוצע בחינם, מאחר שהוא ברמה כל כך בסיסית, שלא קל להפיק מהמערכת אתר שנראה טוב.

פלטפורמות חינמיות לבניית אתרים

תמיכה

מחד, סביב הפלטפורמות הבולטות דוגמת WordPress, WIX או Joomla התפתחו קהילות פעילות, בהן ניתן למצוא מידע טכני רב. מאידך, לא תמצא בהן תמיכה מתקדמת כמו שמציעים ספקים מסחריים, נוסח תמיכה טלפונית או התחייבות למענה לבירורים באימייל בתוך זמן מוגדר. פה נעצור לציין שלוורדפרס יש מגוון רחב של אפשרויות, וכן גם אפשרות לבניית אתר שאינו בגרסה החינמית, כך שניתן להקים אתר איכותי במיוחד (ואידיאלי עבור קידום אתרים אורגני).

קלות שימוש

ידידותיות ממשקי המשתמש והקלות הטכנית של השימוש במוצר, עלולים להיות חלשים יותר במוצרים חינמיים. זאת, מאחר שספק מסחרי ישקיע בשני היבטים אלה רבות, בכדי לשפר את האטרקטיביות ללקוחותיו. עם זאת, הקמת אתר חינמי יכולה להיות ידידותית עבור מי שאינו ברזי הטכנולוגיה, אבל זהו לא הפרמטר היחיד שיש לקחת בחשבון בתהליך ההקמה.

אבטחה ופרטיות

פלטפורמות חינמיות עלולות להיות (לא בהכרח) חלשות יותר מבחינות אלה. מידת החשיבות של היבטי האבטחה והפרטיות, תלויה בסוג הפעילות שתתרחש באתר. אם מדובר באתר מכירות למשל, ברור שהנושא יותר רגיש, ועל כן חשוב להשקיע בבניית אתר מאובטח.

עברית

תמיכה בשפות נפוצות היא עניין טכני וותיק, שרוב התוכנות הרציניות לשוק הבינלאומי פותרות די בקלות. למרות זאת, יש כלי פיתוח אתרים שנשארו מאחור מבחינה זו והדבר מתבטא בעיקר בבאגים לגבי יישור טקסט לימין. Weebly הוא דוגמא לכלי, שבמשך שנים כולל באגים כאלה. מובן שאתר עסקי מקצועי בעברית, לא ייבנה על פלטפורמה כזו. באגים כאלה והימנעות מתיקון שלהם לאורך זמן, היא תופעה שסביר יותר למצוא בכלים שמוצעים בחינם.

 

לסיכום

פלטפורמות בניית אתרים חינמיות, הוא נושא מורכב. יש לכך יתרונות וגם חסרונות וההחלטה הסופית במה להשתמש, תלויה בצרכי החברה ובמטרות האתר.